Låt oss anta att du hade ett litet lager för att lagra delar, säger ca 500 m² och 12.000 SKU – tror du att det vore realistiskt att minska mängden utrymme med 50%? Skulle du kunna tänka dig också att det är möjligt att halvera mängden tid som behövs för att plocka ordarna? Och detta är tänkt att ske utan att riskera tillgången på varor? Vi vet att det är möjligt och vi har rätt koncept för att kunna genomföra det. Denna typen av lager organisation heter "location lagerssystem”.

Arbeta med ett location lagersystem är ett intressant alternativ för bilhandlare, verkstäder, cykel och motorcykel återförsäljare och lastbil servicestationer. Om du arbetar i dessa eller liknande industrier, bör du läsa på.

Arbeta med ett location lagersystem är ett intressant alternativ för bilhandlare, verkstäder, cykel och motorcykel återförsäljare och lastbil servicestationer.
Location lagersystem

Enkla koncept med starka resultat

Tanken bakom detta koncept är faktiskt ganska enkelt. Som utgångspunkt använder vi ett vanlig fast lager. Men istället för att sortera varor efter ordernummer eller ID, tittar vi på deras egenskaper istället. Detta inkluderar storlek, vikt, värde, potentiella risker (för farliga ämnen), men det viktigast är prisomsättning.

Samla in och utvärdera denna data skulle vara näst intill omöjligt för människor. Därför använder vi ett speciellt dataprogram som kan göra arbetet. Dataprogramet beräknar de optimala lagret organisation, baserad på artikels uppgifter och lagrets utformning. Efteråt sätter vi upp lagret efter resultatet.

Hitta - istället för att bara söka

De positiva effekterna är märkbara redan från början. Dina anställda kommer att hitta objekten snabbare och kommer att använda mindre tid till att plocka orderna. Det betyder, att kan du tilldela dem till mer värdefulla uppgifter. Som ni vet, betalar kunderna inte dig för att leta efter delar, utan för att du kan installera dem på ett professionellt sätt. Vårt lokator lagringssystem kommer att sänka din orderplocknings tid med 50-70%. Dina kunder kommer säkert att uppskatta det.

Du kanske undrar hur vi uppnår dessa typer av tidsbesparingar. Som tidigare nämnts, är begreppet i sig enkla, men effektiva. När vi omorganisera ditt lager enligt beräkningarna från dataprogrammet, är objekten som dina kunder efterfrågar mest, lagras 5 m runt disken.

Platsbesparande, pålitlig och ISO-kompatibel

Och det finns mer: lagret är inte bara på väg att optimeras, men även komprimerad. Efteråt, är cirka 50% av det tillgängliga utrymmet till för andra ändamål. De lokator lagringssystem kan även användas på dina specialverktyg. Du kommer att kunna förvara verktyg på ett utrymmesbesparande och pålitligt sätt, helt i linje med ISO föreskrifter. Dessutom erbjuder vi en mängd olika lagersystem på hjul, helt anpassningsbara till ditt lagers utformning.

Ta oss på vårt ord och kontrollera dina referenser. Kontakta gärna oss, om du har frågor.

  • Arbeta med ett location lagersystem är ett intressant alternativ för bilhandlare, verkstäder, cykel och motorcykel återförsäljare och lastbil servicestationer.
Information och konsultation
Information och konsultation

Slå oss en signal:

+46 (0)40 671 52 40

Vi hjälper dig gärna!

… eller skicka oss ett e-mail.

Våra referenser:
Våra referenser:

Återkoppling från våra kunder:

"Med de modulära hyllsystem och lokator teknik från SSI Schäfer, har vi ett flexibelt system och en effektiv förvaring strategi för ett ständigt växande lager.“ sa Jan-Christian Diederichs, VD på Diederichs

"Trots de ökade lager, har vi nästan fördubblats vår plock tid från 90 till omkring 160 pickar per timme med lokator systemet, de strukturerade processer och det nya lagret utrustningen.“ sa Thomas Hurdelhey, lagerchef på Schrader Industriefahrzeuge

"Resor och plock tider är nu betydligt kortare. Mekaniken plock delarna är att hitta nya systemet, är verkligen lätt att använda. Lagret är nu arbetet profil och modern. Vi är helt nöjda med resultatet." sa Steffen Mühleisen, Warehouse Manager på Scania

"I slutändan har vi inte bara fått utrymme för våra hjul lagringstjänst. Med även förkortade vägar, bättre organisation och spara mycket tid på det, vilket leder till en förbättring av vår kundservice.“ sa Thomas Wahl, VD på Wahl-gruppen

Select country

Close