Logistiksystem med returbehållare inom partihandel med böcker

Med 160000 behållare från SSI SCHÄFER har bokgrossisten KNV framgångsrikt infört ett retursystem för orderplockning och distribution. Trots en ny behållare med specialstorlek kunde man införa den inledande utrustningsnivån inom ett halvår. Resultatet: en prestandaökning med 20%, standardiserade processer och möjligheter till ytterligare automatisering.

  • Med 160000 behållare från SSI SCHÄFER har bokgrossisten KNV framgångsrikt infört ett retursystem för orderplockning och distribution.

Returbehållarsystemet med de nya plastbehållarna och locken från SSI SCHÄFER har nu införts framgångsrikt hos KNV. Sedan systemet infördes har två tredjedelar av beställningarna skickats iväg till bokhandlarna i returbehållare.

Över 60% av KNV:s kunder använder nu returbehållarsystemet och antalet ökar hela tiden. De har upptäckt att de standardiserade behållarna förenklar processarbetsflödena. För KNV är det de miljövänliga komponenterna och den utmärkta kundservicen som de får med lösningen som är de verkliga vinnande faktorerna vid sidan av rent ekonomiska aspekter som större flexibilitet och tids- och kostnadsbesparingar. ”Ett returbehållarsystem är den idealiska vägen att gå”, sammanfattar dr Frank Hinz, logistikchef hos Koch, Neff und Volckmar GmbH (KNV) i Köln i Tyskland. ”För vår del har förväntningarna infriats helt och hållet i fråga om returbehållarsystemet med behållare från SSI SCHÄFER och de framtida möjligheter som systemet ger.”

Information och konsultation
Information och konsultation

Slå oss en signal:

+46 (0)40 671 52 40

Vi hjälper dig gärna!

… eller skicka oss ett e-mail.

Läs mer om projektet

Select country

Close