Med det innovativa konceptet av 3D-MATRIX Solution®, erbjuder SSI Schäfer en dynamisk systemlösning för lagring och plockning av plocklådor, tablare, transportlådor och lastpallar. Den unika kombinationen skapar maximal flexibilitet och framtidsorientering.

3D-MATRIX Solution®: Lagring, buffring och sekvensering allti ett enda system
3D-MATRIX Solution®

Fördelar:

  • Förflyttningar på transportmedia i lagret som x-, y- och z- riktning är separerade från varandra och ska därför genomföras samtidigt tillsammans.
  • Förenklar underhållsaktiviteter med obegränsad tillgänglighet
  • System koncept för ärenden, lagermagasin, och lastpallar
  • Tillgång till alla objekt, utan en minskning i prestanda
  • Eliminerar behovet av att ABC klassificera inventering
  • Dynamisk sekvensering utan svårigheter
  • Pre-run buffring av överföringsstationer
  • Hela sekvenseringen av order
  • Lager kan enkelt utökas

Problem med konventionella lagerställen

Konventionella lagerhus system är vanligtvis utformade för hämtning från framsidan av gångarna (x-axeln). Den vertikala rörelsen av att förmedla system på y-axeln, utförs med hjälp av lagring och hämtning från maskiner eller hissar. Maskinerna och transport bilar för lagring och hämtnig är utrustade med belastnings enheter, med tillgång direkt till lagrings position (z-axel). Lastbärare som tas ut från lagringspositioner, överlämnas till de transportsystem eller överföringsstationer med hjälp av lagrings- och arkiveringsmaskiner. Överföringens posterande och prestanda för liftarna och transportörsystem loopars i det konventionella lagret. Det begränsar dynamiska prestanda i systemet eftersom hela materialflödet är ett begränsade antalet hämtnings poäng och komponenter.

Funktionalitet och komponenter i 3D-MATRIX Solution®

Förflyttningar på transportmedia i lagret som x-, y- och z- riktning är separerade från varandra och genomföras därför samtidigt. Tillgång till de lagrade varor, allt från plocklådor, transportlådor och lastpallar sker med hjälp av ett transportsystem. De begärda lastenheterna flyttas för att lyfta överföringsstationer och buffras där. Individuell åtkomst till hissarna vid överföringsstationerna möjliggör sekvensering av hämtning i verksamhet och i lastberoende förvaring. Tack vare layout, kan nästan obegränsat antal plock och fraktstationer konfigureras individuellt, integrerat, och vidarebefordras i följd. Alltså utförs alla hämtnings operationer separat och exklusivt för den anslutna arbetsstationen. I denna design kan lagerställen förlängas flexibelt i längd, bredd och höjd utan att behöva ändra funktionaliteten i det övergripande systemet.

Obegränsad tillgängligheten underlättas även när anläggningen är i drift, vilket också förenklar underhållsverksamhet. Förlängning av stadier kan enkelt integreras i den befintliga lagerstyrningen IT infrastruktur. Tack vare den innovativa designen av 3D-MATRIX Solution® gör lagersystemet alla sekvenseringen. SSI Schäfer transportsystem har tillgång till det maximala antalet förvaringsfack. Det flexibla antalet liftar kan i gengäld hantera ett större antal omlastningsstationer. Lagring och hämtning av maskinen är frikopplat från plocknings stationer och ger en tidsbesparing på upp till en timme erhålls. Obalanser i ordning och objekt strukturen eliminerade också helt. Har du ytterligare frågor?

 

Vi ger dig råd – kontakta oss!

Lagring och plockning för behållare, lagerlådor, tablare och lastpallar.
Information och konsultation
Information och konsultation

Slå oss en signal:

+46 (0)40 671 52 40

Vi hjälper dig gärna!

… eller skicka oss ett e-mail.

Hämta katalog (engelsk)
Hämta katalog (engelsk)

3D Matrix Solution®

Läs mer >>

Select country

Close