Orderplockning eller hämtning av olika varor i syfte att sammanställa ett korrekt paket inför leverans, är den största utmaningen vid automatisk lagerhantering. Eftersom det ännu inte är möjligt att ersätta det mänskliga ögat och den mänskliga handen, utförs 90 % av denna krävande aktivitet och i huvudsak monotona uppgift fortfarande av lageranställda.

Det sägs att tills nu, är SSI Robo-Pick nämligen den första helautomatiska plockningsroboten som enkelt kan integreras i befintliga lagerstrukturer och åstadkomma mer än 2 000 plockningar i timmen.
SSI Robo-Pick

Det vill säga tills nu. SSI Robo-Pick är nämligen den första helautomatiska plockningsroboten som enkelt kan integreras i befintliga lagerstrukturer och åstadkomma mer än 2 000 plockningar i timmen. Du behöver varken lära den vilka varor som ska plockas, dvs programmera in de enskilda produkterna samt deras egenskaper och funktioner eller arrangera varorna i en speciell ordning.

Fram tills nu har alla försök till automatisk plockning med robotar misslyckats på grund av bristen på flexibilitet i bildbehandlingen. Vi på SSI Schäfer har åstadkommit ett tekniskt genombrott med den innovativa kombinationen av bildbehandling i 3D och 2D. SSI Robo-Picks bildbehandling förvirras inte av produkter på olika nivåer, lutningar, kolsvarta produkter, runda produkter, asymmetriska eller koniska paket. Av speciell vikt är att det inte föreligger något behov av att programmera de enskilda produkterna eller deras egenskaper i förväg. SSI Robo-Pick utnyttjar befintliga utplaceringar av transportenheter och varor i automatiska lager för att tillförsäkra att kunden erhåller de rätta varorna. En viss vara är alltid tilldelad en viss kartong, tablare eller behållare, med andra ord en lagerlåda.

Det innebär att vi inte bara har åstadkommit ett tekniskt genombrott, utan även ett oöverträffligt pris- och prestandaförhållande. Det är det som är den viktiga faktorn för oss: Hållbara innovationer med snabb avkastning på investeringen.

  • Kan även användas som pick & pack-robot
  • Snabb avkastning på investeringen
  • Över 2 000 plockningar/h
  • Snabb orderbehandling
  • Hög plockningskvalitet

SSI Robo-Picks användbarhet begränsas inte till orderplockningsprocessen. SSI Robo-Pick är t.ex. även idealisk för hantering av returleveranser. Denna typ av logistik blir alltmer viktig, speciellt på postorderområdet.

Information och konsult
Information och konsult

Slå oss en signal:

+46 (0)40 671 52 40

Vi hjälper dig gärna!

… eller skicka oss ett e-mail.

Hämta katalog (engelsk)
Hämta katalog (engelsk)
Bästa produkt på LogiMAT 2011

Se mer om vår SSI Robo-Pick.

Select country

Close